Ichthus Groningen

C.S.V. Ichthus Groningen

#STUDENTENLEVENMETGOD

Forumarchief

André politicus van het jaar

NSG_Hoog zegt:

Bij de weg: Had Rouvoet vorig jaar niet ook al gewonnen? Daar staat me nog iets van bij namelijk.

2004-12-22 16:39:09
NSG_Hoog zegt:

Is het raar als ik zeg dat ik geen hol begrijp van de vorige post Confused

2004-12-22 16:38:34
KJP zegt:

Zo zie je maar waar abrham de mosterd haalt??
oid??
KJP

2004-12-22 15:27:47
Eagle zegt:

ChristenUnie-leider Rouvoet politicus van het jaar

Uitgegeven: 19 december 2004 15:03

Vereerd

Rouvoet, die zondag naar de kerk wilde en bij zijn gezin blijven, werd zaterdag al gehuldigd. In een videoboodschap liet de leider van een driekoppige fractie weten "buitengewoon vereerd'' te zijn. De uitverkiezing is voor hem ook een blijk van waardering voor de ChristenUnie.


toch goed van hem he, ondanks dat hij een prijs krijgt gaat de kerk en zijn gezin voor. dat pleit wel voor hem..

2004-12-20 12:11:47
Eagle zegt:

jaja andre rouvoet van de christenunie is verkozen tot politicus van het jaar.
ik denk dat dit zeer terecht is, hij komt op mij altijd heel goed en integer over.. en terechte keuze..

2004-12-20 00:29:25
Roberto zegt:

ChristenUnie-leider Rouvoet politicus van het jaar

Uitgegeven: 19 december 2004 15:03

DEN HAAG - André Rouvoet, fractieleider van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, is door de parlementair journalisten uitgeroepen tot politicus van het jaar 2004.

Zij roemen hem als 'een baken van rust en evenwichtigheid in deze hectische tijden en iemand die zijn hoofd koel houdt'. Hij geldt als nuchter en niet hijgerig, een lichtpuntje in deze duistere dagen, aldus het juryrapport.

De uitslag van de peiling werd zondag bekendgemaakt in het Radio 1 Journaal, dat de verkiezing organiseerde. Rouvoet (42), sinds 1994 Kamerlid, is de opvolger van VVD-fractieleider Jozias van Aartsen, die vorig jaar met de eer ging strijken.

De liberalen sleepten wel opnieuw een andere titel binnen. Laetitia Griffith (39), sinds begin 2003 VVD-Kamerlid, is volgens de parlementaire pers het politieke talent van het jaar 2004. Vorig jaar was dat Mark Rutte, toen nog VVD-staatssecretaris van Sociale Zaken en sinds juni van Onderwijs.

Griffith

Griffith, die onder andere de portefeuille justitie beheert, verdient haar uitverkiezing volgens de Haagse pers omdat ze uitermate deskundig is en vanwege haar goede presentatie. De in Suriname geboren Griffith, volgens Haagse kringen "slim, vrouw en allochtoon'', geldt als een van de liberale voorvrouwen.

Zij nam de prijs zelf in ontvangst. Het ging om een cartoon waarop Griffith staat afgebeeld als Vrouwe Justitia met een zwaard waaraan een druppel bloed. De politica zei dat de prijs een bewijs is dat zij "op de goede weg'' is, en ,,heel veel zelfvertrouwen geeft''.

Vereerd

Rouvoet, die zondag naar de kerk wilde en bij zijn gezin blijven, werd zaterdag al gehuldigd. In een videoboodschap liet de leider van een driekoppige fractie weten "buitengewoon vereerd'' te zijn. De uitverkiezing is voor hem ook een blijk van waardering voor de ChristenUnie.

'Niet vrolijk'

Naar aanleiding van het juryrapport zei hij dat het "een bijzondere periode'' is na de moord op Theo van Gogh. Rouvoet wordt naar zijn zeggen "niet vrolijk'' van de druk en "denkt aan Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders''. "Dat zet een stempel op het werk in de Tweede Kamer.''

Hirsi Ali, het VVD-Kamerlid dat sinds kort na de moord op Van Gogh onderdook, eindigde derde na PvdA-fractieleider Bos, maar vóór CDA-fractieleider Verhagen en VVD-minister van Financiën Zalm. Wilders, die ook een tijdje ondergedoken zat vanwege bedreigingen, maar sinds afgelopen donderdag weer actief in de Kamer, ontbrak in de top-vijf.

Bron: http://www.nu.nl/news.jsp?n=457624&c=11

2004-12-20 00:47:41
Huisgenoot zegt:

Dat was de Thorbecke prijs, voor meest welbespraakte politicus, hij werd toen 2e in de verkiezing tot politicus van 't jaar.

O ja, voor de geïnteresseerden, Rouvoet komt 3 februari naar Grunn' op uitnodiging van ATV, over: 'Christelijke politiek, uit of bij de tijd?'.
Kijk voor meer info op http://christenunie-groningen.nl/

2005-01-28 14:43:47

Sponsors