Ichthus Groningen

C.S.V. Ichthus Groningen

#STUDENTENLEVENMETGOD

Forumarchief

Miljoenen zoeken God op internet

Roberto zegt:

Doet me denken aan dit: ook een antwoord op een vraag waar veel googelaars mee rondlopen.

Of dit: nogal onconventionele methode, maar moet je bij 'confessions' eens kijken wat een schrijnende verhalen er geplaatst worden.

2009-06-26 01:56:58
Hendrik zegt:

Tijdens SOG gedrag kom je soms 'mooie' dingen tegen!


Miljoenen zoeken God op internet

Elke dag zoeken gemiddeld twee miljoen via de internetzoekmachine Google naar God. Internet, zegt Mark Weimer, is een van die velden die wit zijn, om geoogst te worden.

Weimer is thuis in de digitale wereld. Hij leidde en eigen bedrijf in Silicon valley, het hart van de Amerkaanse computerindustrie. Tot hij op zekere dag besloot zijn bedrijf te verkopen en zich volledig in te zetten voor de verspreiding van het Evangelie. Hij sloot zich aan bij Campus Crusade for Christ (in Nederland bekend als stichting Agapè) en leidt daar inmiddels Global Media Outreach, de ‘digitale tak’ van de organisatie.

Global Media Outreach beheert 91 websites in elf talen. Met als enige doel het verspreiden van het ‘goede nieuws’. Daaraan is grote behoefte, zegt Weimer. “Het is verbazingwekkend hoeveel mensen elke dag weer op zoek zijn naar God. Als je de cijfers ziet, daar word je stil van.”

Hij schat dat wereldwijd één op de duizend internetters God zoekt via het wereldwijde web. “Dat betekent dat het om miljoenen mensen per dag gaat.” Het afgelopen jaar kregen de websits van Global Media Outreach drie miljoen bezoekers. Op een gemiddelde dag heeft een site als ‘Jesus2020’ zo'n 150.000 bezoekers en 25.000 van hen klikken op een button om meer over God te weten te komen. En van hen vullen 5000 per dag een onlineformulier in, zodat per e-mail contact met hen kan worden opgenomen. Over de hele wereld zitten mensen klaar die de ‘nazorg’ verlenen, die in antwoorden via e-mail en mensen tot Christus leiden. Weimer sprekt over “een nieuwe generatie zendelingen”.

Als een van de redenen waarom mensen zo veel het internet gebruiken om naar God op zoek te gaan, noemt Weimer de anonimiteit. “Je hoeft je niet op je paasbest te kleden en naar de kerk te gaan. Je kunt God zoeken in je pyama.”

Internet biedt geweldige kansen voor het Evangelie. Daarvan is Weimer overtuigd. Zijn enige zorg? “We hebben mensen nodig. Heel veel mensen. Het is een omvangrijk werk en de ‘witte velden’ schreeuwen om arbeiders in de oogst.”

2009-06-25 19:03:02

Sponsors