Ichthus Groningen

C.S.V. Ichthus Groningen

#STUDENTENLEVENMETGOD

Forumarchief

Open Space avond

Arie zegt:

Over exact twee weken, donderdag 1 maart, staat de Open Space avond op de planning. De avond heeft tot doel om na te denken over lange-termijn vraagstukken aangaande Ichthus, aan de hand van vragen wordt er in kleine groepjes gediscussieerd. De avond biedt de ideale gelegenheid om opbouwend over Ichthus na te denken en we hopen dan ook dat zoveel mogelijk Ichthianen aanwezig zijn om hun input te geven, Ichthus wordt immers gemaakt door al haar leden! Ouderejaars zijn belangrijk door hun ervaring met de vereniging, jongerejaars zijn zo mogelijk nog belangrijker door hun frissere blik en het feit dat zij de vereniging vormen en sturen op de langere termijn. Open Space is een methode met als doel iedereen betrokken te maken bij complexe vraagstukken, meer informatie vind je hier: http://www.openspace-events.nl/technologie.php

Vragen die aan bod komen zullen bijvoorbeeld gaan over de geestelijke groei die Ichthus biedt, over de financiële reserve, de academische vorming, onderlinge betrokkenheid, de gevolgen van de overheidsmaatregelen, de (promotie van) unieke kenmerken van Ichthus, ouderejaarsbeleid of uitdragend christen-zijn. Dit zijn slechts wat voorbeelden, het is belangrijk dat er gesproken wordt over thema's die leven bij de leden (en over de langere termijn van Ichthus gaan), stuur daarom voor volgende week woensdag 22 februari vragen/onderwerpen in waar je graag aandacht voor zou hebben.

De Open Space avond heeft tot doel zoveel mogelijk input te krijgen over o.a. bovenstaande vraagstukken. Qua belangrijkheid is het minstens zo belangrijk als een ALV, de bijdrage die je kunt leveren is veel groter, het is namelijk de bedoeling dat je in een kleine groep meepraat over de vraag die daar behandeld wordt. En mocht je die vraag niet interessant vinden, of niets toe te voegen hebben, dan ga je naar een andere groep! Er is veel vrijheid en we hopen dat dat zorgt voor veel creativiteit en input van elke aanwezige.

De resultaten zullen geanalyseerd en samengevat worden, waar mogelijk zullen we dit jaar nog dingen toepassen. Verder zal op basis van jullie input stilgestaan worden bij de richting die Ichthus op de langere termijn moet ingaan en zullen we daar, o.a. richting een f.t.-bestuur, concrete aanbevelingen over doen.

Voorafgaand aan de Open Space zullen we gezamenlijk eten in het IC, geef je op via secretaris@icht.nl. Kun je niet aanwezig zijn bij de Open Space avond zelf, meld je dan af bij de secretaris. Na afloop van de avond is er een swingend feest om de vermoeide hersenen vertier te bieden.

2012-02-16 13:18:54
Bram zegt:

*Als je de laatste punt even buiten de link haalt werkt die wel*

Verder ben ik bang dat ik niet kan, maar we zullen het zien. Nog steeds een goed idee en ik ben enorm benieuwd wat er aan goede dingen uit die avond voort zal komen!

2012-02-16 19:05:03
Arie zegt:

Wat nadere informatie over de Open Space avond:
Voor het eten dien je je op te geven bij de secretaris, de kosten zijn € 2.

De Open Space avond zelf begint om 20:00 uur, indien je niet aanwezig bent dien je je hiervoor af te melden bij de secretaris. Net als met ALV's.

2012-02-24 11:47:08
Arie zegt:

Morgen is het al zover! De Open Space avond waarop iedereen zijn/haar input kan leveren over de lange-termijn van Ichthus. Me dunkt dat de vraagstellingen dusdanig divers zijn dat er voor iedereen wel iets tussen zit om over te praten. We hopen op een hoge opkomst van zowel oudere- als jongerejaars! Deze avond vormt een grote mogelijkheid om invloed uit te oefenen op Ichthus. Om wat meer informatie te geven over de invulling van de avond de vraagstellingen:
(Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om op het forum te gaan discussiëren!)

Vragen Open Space
* Komt ' Ontdekken van je positie in kerk en maatschappij' van het mission statement voldoende aan bod binnen Ichthus? Zo ja, waarin zie je dat terug? Zo nee, hoe zou dat verbetert kunnen worden?
* Wat zou Ichthus met haar financiële reserve moeten doen?
* Welke weerslag verwachten we dat de overheidsmaatregelen hebben op Ichthus en hoe kunnen wij hier op in spelen?
* Op welke punten onderscheidt Ichthus zich in de christelijke studentenwereld en hoe kunnen we dit promoten?
* Hoe kan onderlinge betrokkenheid/verenigingsgevoel/saamhorigheidsgevoel gestimuleerd worden?
* Komt ' Ontwikkelen van een verantwoorde visie op de relatie geloof en wetenschap' van het mission statement voldoende aan bod binnen Ichthus? Zo ja, waarin zie je dat terug? Zo nee, hoe zou dat verbetert kunnen worden?
* Wat veroorzaakt de scheve verhouding man/vrouw (⅓-⅔) binnen Ichthus en hoe kunnen we meer mannen trekken?
* Hoe denk je over de algehele organisatiestructuur van Ichthus? (bestuur/WR/VR/coaches/kringcoördinator/kringleiders)
* Wat vind je van de procedures in de vereniging? (bestuursprocedure/wr-procedure/coachprocedure/kringleidersprocedure)
* Hoe kan ervoor gezorgd worden dat alle commissies gevuld zijn?
* Is het goed om als vereniging een maatschappelijk project te steunen, is dat iets dat Ichthus als vereniging zou moeten doen? (Zoals nu met Project Share)
* Komt ' Ontmoeten van niet-christenen om van God te getuigen' van het mission statement voldoende aan bod binnen Ichthus? Zo ja, waarin zie je dat terug? Zo nee, hoe zou dat verbetert kunnen worden?
* Wat vind je van de invulling van de dinsdagavonden? (Wekelijks kring/GA/kluft)
* Hoe kan Ichthus uitdaging blijven bieden aan de ouderejaars leden?
* Biedt Ichthus voldoende voor de geestelijke groei van leden? Zo ja, waarin zie je dat terug? Zo nee, hoe zou dat verbetert kunnen worden?

2012-02-29 12:56:52
Bram zegt:

* Hoe zou de onderlinge betrokkenheid binnen de vereniging gestimuleerd kunnen worden?

...

* Hoe kan onderlinge betrokkenheid/verenigingsgevoel/saamhorigheidsgevoel gestimuleerd worden?



Ik geloof dat hier hetzelfde staat? Of zijn de punten toch op een bepaalde manier anders bedoelt?

2012-02-29 18:06:51
Arie zegt:

* Hoe zou de onderlinge betrokkenheid binnen de vereniging gestimuleerd kunnen worden?

...

* Hoe kan onderlinge betrokkenheid/verenigingsgevoel/saamhorigheidsgevoel gestimuleerd worden?



Ik geloof dat hier hetzelfde staat? Of zijn de punten toch op een bepaalde manier anders bedoelt?


Daar wordt inderdaad hetzelfde bedoeld, ik heb het gewijzigd. Bedankt voor je oplettendheid!

2012-03-01 09:55:39
Jootje zegt:

Goeie punten! Ik denk dat het f.t. bestuur zeker wat zal hebben aan de input hierover van Ichthianen! Smile

2012-03-01 15:34:53
LA Pêcheur zegt:

Hoe laat is het eten?

2012-03-01 15:51:25
Arie zegt:

Hoe laat is het eten?


18:00 uur

2012-03-01 16:28:48

Sponsors