Ichthus Groningen

C.S.V. Ichthus Groningen

#STUDENTENLEVENMETGOD

Forumarchief

Bidden met broederverenigingen?

Casper zegt:

Zou jij het leuk vinden om te bidden met leden van de broederverenigingen?

2009-11-05 15:49:22
Proeme zegt:

Ik ben persoonlijk helemaal voor. We zijn allemaal broertjes en zusjes, laten we daar iets mee doen.

van mij mag HOST er ook bij (moet je wel in het Engels bidden waarschijnlijk)

2009-11-05 17:31:20
Double U B zegt:

Hoe zie je dat concreet voor je? Een gezamelijke P&P? Interverenigingale gebedsgroepjes?

Persoonlijk ben ik meer voor bidden samen met mensen die ik ken ipv met 'onbekenden'. Ja, tuurlijk, we zijn allemaal broertjes en zusjes en het is zeker leuk/goed/nuttig om samen dingen te doen, maar betekent dat dat we alles samen moeten doen?
En moeten we dan ook maar meteen met de rest van de wereld samen gaan bidden? Want we zijn toch allemaal broertjes en zusjes. Sorry, ik kom wat negatief over, niet om negatief te zijn of om een persoonlijke aanval te doen ofzo, maar mijn punt is: van mij hoeft het niet zo nodig.

2009-11-06 00:00:54
Proeme zegt:

Ja, tuurlijk, we zijn allemaal broertjes en zusjes en het is zeker leuk/goed/nuttig om samen dingen te doen, maar betekent dat dat we alles samen moeten doen?

nee, niks moet

verder ben ik ook nieuwsgierig naar de vorm

2009-11-06 06:51:05
Femke zegt:

Poi, je kan ook overal meteen levensgrote spoken zien... Zo moeilijk is dat toch niet, een gebedsgroepje vormen met N.S.G'ers of G.S.V.'ers etc., dat zijn toch ook mensen? De eerstejaars die nu bij Ichthus zijn gekomen kende je tot twee maanden geleden toch ook nog niet, en daar zit je nu toch ook mee op kring of bid je mee tijdens de MP?
Ik vind dat juist cool, doe je ook nog eens nieuwe contacten op en hoor je nog eens van andere verenigingen (bijv. hoe zij bepaald dingen aanpakken waar je weer wat van kan leren).

2009-11-06 17:34:46
Double U B zegt:

Ik zie geen spoken, en ik vind het ook zeker geen bezwaar om met anderen te bidden, integendeel, dat vind ik juist cool als mensen dat doen!

De vraag was dan ook niet of ik er bezwaar tegen heb, maar of het me leuk lijkt. Persoonlijk lijkt het me niks om met wildvreemden te bidden, en onder wildvreemden reken ik geen sjaars bij Ichthus.

Gezien het tijdstip dat ik de vorige post deed en de bui waarin ik op dat moment was is het misschien handig te melden dat ik wel overdreven aanvallend reageerde. Zo bedoel ik het dus niet. Als er mensen zijn die het wel leuk vinden, cool, vooral doen!

2009-11-06 21:14:27
Femke zegt:

(prima, het was ook niet mijn bedoeling om jou aan te vallen hoor! Kwilde alleen ff aangeven dat het helemaal niet zo eng en moeilijk is als het lijkt...lijkt mij Wink )

2009-11-06 21:18:40
Casper zegt:

Als vorm kun je denken aan een moment op de soos van één van de verenigingen (of de stichting) waar iedereen binnen kunt lopen als je zin hebt om mee te bidden.

Focus trouwens niet teveel op de vorm, de poll is voornamelijk bedoeld om eventueel animo in kaart te brengen.

2009-11-08 21:48:02
Proeme zegt:

ik denk dat de vorm die je kiest veel invloed heeft op hoeveel animo er is.

ikzelf vind het in principe wel cool om met andere verenigingen te bidden. Een gebedsgroepje kan heel tof zijn (en eigenlijk maakte het me dan weinig uit of dat een ichthus-groepje is of een groepje uit meerdere verenigingen). Echter, een gebedsavond waar je vrijblijvend naar toe kunt gaan, daar zal ik niet snel mn gezicht laten zien. Het moet niet te vrijblijvend zijn. Ik heb het dan wel ndoig om een duidelijk vast moment te plannen, en ik vermoed dat veel meer mensen dat hebben.

2009-11-08 22:08:15
Roberto zegt:

Focus trouwens niet teveel op de vorm, de poll is voornamelijk bedoeld om eventueel animo in kaart te brengen.


Ik volg dit topic al een tijdje met verbazing, want nog niemand heeft uitgelegd of de vraag opgeworpen waarvoor, met welk doel er gebeden gaat worden. Wat wil je bereiken met zo'n gezamelijk gebedsmoment?

2009-11-08 22:44:56
Femke zegt:

Het versterkt de banden en het is goed dat als je samenwerkt, je ook samen God hierin betrekt.
Er is toch zat voor te bidden waarvoor je niet per se elk in je eigen vereniging hoeft te blijven? (denk aan OCSG; het Marcusproject; maar ook gewoon voor algemene zaken als bidden voor de stad Groningen, voor de wereld etc.)

2009-11-08 22:50:21
Gipsy zegt:

Ja zeker wil ik bidden met andere verenigingen!

Tjonge, dit is het meest geniale idee ooit! Ik denk dat het OCSG hiermee pas echt verschil kan maken. Activiteiten zijn mooi, maar gezamenlijk bidden voor Gods zaak in de stad en de verenigingen zal leiden tot verandering.

God geeft zegen als wij samen zijn wil gaan zoeken in Groningen.

Exclamation

2009-11-09 16:25:30
Timswa zegt:

* Naar Geloof verplaatst omdat het ook niet echt onder Spit It Out past. *

2009-11-09 21:12:37
Gipsy zegt:

Zijn er al concretere plannen over het bidden met broederverenigingen? Zou cool zijn!

2010-05-27 14:18:45
Karakter zegt:

Ik heb hier nooit op gereageerd, maar het lijkt mij ook een supergoed idee. Om nog even op Roberto te reageren, het waarom. Ik denk dat ik gister een stukje las (wat Jezus voor ons bad) wat hier wel een antwoord op geeft Wink:

Johannes 17:20-23:20 Ik bid niet alleen voor hen, maar voor allen die door hun verkondiging in mij geloven. 21 Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn, opdat de wereld gelooft dat u mij hebt gezonden. 22 Ik heb hen laten delen in de grootheid die u mij gegeven hebt, opdat zij één zijn zoals wij: 23 ik in hen en u in mij. Dan zullen zij volkomen één zijn en zal de wereld begrijpen dat u mij hebt gezonden, en dat u hen liefhad zoals u mij liefhad.

Bij het marcus drama zag ik hoe cool het was om met verschillende verenigingen samen te zijn, zo ook op de TOKO. We zijn hier met ongeveer 1000 christelijke studenten in de stad, laten we 1 in Christus zijn! Smile

2010-05-27 18:25:11

Sponsors