Ichthus Groningen

C.S.V. Ichthus Groningen

#STUDENTENLEVENMETGOD

Forumarchief

Open Orthodoxie

Mr. E zegt:

Ik ook. Erg beleefd zijn die mensen iig niet. Ze geven Ewout antwoord op zijn mail, maar mij niet. Misschien heb ik niet genoeg moeilijke woorden gebruikt...

2005-03-02 16:03:45
imbroglio zegt:

Laats vertelde mijn huisgenoot dat hij zich wilde aanmelden (of dat hij zich had aangemeld) voor het Open Orthodox Genootschap. Dit is een genootschap van intellectuelen, en ze profileren zich op hun website o.a. als volgt:

'Er is in Nederland, en ook in orthodox christelijk Nederland, gebrek aan debat en meningsvorming. Er is sprake van samenwerking op velerlei gebied en dat is niet verkeerd. Helaas wordt die samenwerking ook nagestreefd op het gebied van meningsvorming. Daardoor versmelten onafhankelijke stemmen tot een algemeen, onherkenbaar geheel. Er ontstaat een antithetisch debat van ons tegen de wereld. Een probleem daarbij is dat christenen er in een dergelijke situatie van uitgaan dat ze een uitgewerkte visie hebben die ze tegenover die van de wereld kunnen zetten. Maar dat is nou net niet het geval, want de ontwikkeling van zo'n eigen visie wordt gesmoord door gebrek aan onderling gesprek en debat. Het samenwerkingsideaal voorkomt dit. We zijn immers allemaal samen tegen der rest. Het samenwerkingsideaal dat (christelijk) Nederland stempelt, heeft als achterliggend motief dat je samen meer invloed hebt. Er is zelfs sprake van een overlevingsangst die deze samenwerking stimuleert. (...) De factor macht kun je echter niet loslaten op ideeen en meningsvorming. Dat is ook de reden waarom we geen samenwerking zoeken met bijv. CV/Koers of het Christelijk Academisch Netwerk. Beiden hebben samenwerking al in hun visie verankerd. Een magazine als CV/Koers is daarbij ook nog vooral registrerend van aard en benadert veel zaken, in onze ogen, bijna uitsluitend geestelijk. Onze conclusie is dat er een onafhankelijke stem ontbreekt in de christelijke media. (...)

Een van de oorzaken van deze samenwerking en het gebrek aan discussie is de innerlijke onzekerheid die het hedendaagse christelijke Nederland kenmerkt. Velen geloven bijvoorbeeld niet meer in een onfeilbare Bijbel of doen dat slechts schoorvoetend. Ook staan instituties als Kerk, Dogma en Traditie onder grote druk. We zien dat het geestelijke leven en de dagelijkse praktijk van het leven worden uit elkaar getrokken door de complexe werkelijkheid die ons blijkbaar te machtig is. Omdat de moderne (gelovige) mens ervoor kiest zich mee te laten nemen, ontstaat er een vorm van karakterloosheid omdat bij velen de zekerheid van het geloof is weggevallen. De weggevallen zekerheid van het geloof willen we als Open Orthodoxie aan het licht brengen door de toegenomen bewogenheid van het Nederlandse christendom aan de kaak stellen. Want misschien moeten we wel stellen dat juist omdat we niet meer zo vast in de waarheid leven, we ons zo bewogen kunnen voelen. (...)

Dit verband wijst op de noodzaak van een gezonde cultuur. Zonder verband is er geen communicatie, geen zicht op de orde - en een leven daaruit - en verkwijnt de ziel in eenzame opsluiting. Het gat in het denken, en de versnippering van resterende krachten, moeten onze houding bepalen als we nog iets geven om de toekomst van onze kinderen - of wat daar van over is. We zullen terug moeten gaan naar de bronnen van ons Oude Europa. De tijd van experimenteren is voorbij.'

Ik weet niet zo goed wat ik hier van moet denken. Op zich stippen ze hier en daar een aantal goeie punten aan, maar hun site bestaat alleen maar uit pseudo-filosofisch taalgebruik, brrr...
Ik zou zeggen, kijk eens op www.openorthodoxie.nl en vorm uw mening over dit genootschap.

2005-02-14 10:07:33
Mr. E zegt:

Het klinkt mij eerlijk gezegd als muziek in de oren. Ik zal die website eens bekijken als ik straks op een plek zit met sneller internet.

2005-02-14 10:50:11
Tamminga sr. zegt:

staan interessante dingen in de visie... wel veel 'ronkende' zinnen inderdaad, en grote woorden waarvan mij niet helemaal duidelijk is wat er wordt bedoeld.
mijn mening stel ik nog even uit.

2005-02-14 12:39:20
Mr. E zegt:

Inderdaad, een beetje hoogdravend. Maar toch een initiatief dat ik toejuich. Het ligt zeker niet ver af van de plannen die Ta, Klei en ik hadden om een eigen tijdschrift op te starten Wink

2005-02-14 13:14:53
Joker zegt:

Hoewel ik de naam orthodox niet zo mooi vind (ik weet namelijk niet of ik nog orthodox ben) is dit precies wat ik wil. [pathos-mode]Zoals bekend hebben Remco en ik in de geest van Joan Derk en willem Aantjes een eenzame strijd gevoerd om PerspectieF en de christenUnie van bvinnenuit te veranderen maar net als de tegendraadse baron uit Overijssel en de bergredenaar waren wij roependen in de woestijn, profeten die niet door hun vaderstad werden geeerd. [/pathos-mode]

2005-02-14 22:36:57
Tamminga sr. zegt:

als je de OO wilt gebruiken voor je populistensocialisme ben je waarschijnlijk aan het verkeerde adres. volgens mij zijn ze wars van elk engagement, als ik die site van ze even doorspit.
ben daar wel voor, een goed nadenken voordat je meteen aan het verbeteren slaat. zouden we meer moeten doen in de christelijke wereld.

er staat wel voer in voor wat interessante discussies. hoed u.

2005-02-15 02:22:53
Mr. E zegt:

Populistensocialisme?

2005-02-15 10:40:55
Joker zegt:

Ta bedoelt mijn linksliberale engagement. Hot op zekere hoogte van Ta hierin wel gelijk. Aan een scheldpartij in de geest van Maarten ('t Hart) heb ik af en toe wel eens behoefte maar dit wordt toch niet begrepen door orthodox-christelijke zieltjes en het is ook niet zo constructief voor een goede discussie.
Wel vind ik dat afwijkende dissidente geluiden gehoord moeten worden omdat we anders met z'n allen verstarren (daar zijn we al hard mee bezig maar het kan altijd nog erger).

Ik heb gisteravond de website eens goed bekeken en heb er ook mijn vraagtekens bij. Ik vond sommige stukken nogal onzinnig en breedsprakerig, met name de reactionaire stukken over de visie van de open orthodoxen, o.a. over een onafhankelijk Nederland en een christelijk Europa en de kritiek op het humanisme sloegen helemaal nergens op.
Volgens mij is de hele website het werk van een iemand die een nogal moeilijke uitgesproken mening heeft. Ik ben benieuwd naar zijn antwoord maar als het allemaal toch niets om het lijf blijkt te hebben moeten we de revolutie maar versneld doorvoeren.

2005-02-15 11:15:34
debiosoof zegt:

Nou Imbroglio, om eerlijk te zijn. Ik vind het slap gelul. Wanneer mij na een pagina of drie nog steeds niet duidelijk is wat zij willen en wie zij zijn dan kunnen ze of niet communiceren of ze hebben niets te melden. Of allebei.

De Biosoof

2005-02-15 23:01:39
Joker zegt:

Dus we zijn het eigenlijk alleen met zijn idee eens dat er wat meer nagedacht mag worden en dat de christelijke media van het tegenwoordig wel erg vaak met elkaar eens zijn en elkaar de hand boven het hoofd houden, dit noemen we ook wel Roel Kuiperij. Roel Kuiperij (neologisme) is de hedendaagse orthodox-christelijke variant van de 17e en 18e eeuwse vriendjespolitiek van de regenten die kuiperij werd genoemd, naar analogie van een kuiper die een ton maakte en de latten waaruit de ton zou moeten gaan bestaan verhitte en zachtjes naar elkaar toeboog.

2005-02-16 11:46:51
Joker zegt:

Populistensocialisme?

"Il se forme des chimères pour les combattre et pousse la chose jusques à la démence."

2005-02-16 13:41:17
Mr. E zegt:

?

I don't speak no Spanish Wink

2005-02-16 13:43:19
imbroglio zegt:

Ik vind het slap gelul.


amen broeder (in het kwaad Wink )

2005-02-16 14:54:27
Mr. E zegt:

Ik ben het met Biosoofs laatste zinnen eens: ze kunnen niet communiceren en/ of ze zijn inhoudsloos. Alleen ik snap niet dat Biosoof dit zegt, aangezien hij met zijn "ik vind het slap gelul" al heeft geconcludeerd dat niet-kunnen-communiceren dus juist géén optie is. Overigens verbaast het me niets dat Biosoof het slap gelul vindt: is er nog iets, behalve wat hij zelf schrijft, wat hij geen slap gelul vindt? Dat bedoel ik overigens niet om Biosoof af te zeiken, maar meer met de gedachte: hij is zo bezig met filosofie, leest zo veel, denkt zo veel, dat ik me afvraag of er nog wel iets is wat een uitdaging voor hem kan vormen. Ik heb wel eens de indruk dat hij het meeste tegenwoordig maar saai vindt. In die zin verbaast zijn oordeel mij weinig.

Ik houd het erop dat die mensen van OO niet kunnen communiceren. Inhoud hebben ze denk ik wel, of willen ze iig hebben, maar ik heb twee problemen: ze zijn vaag (kunnen niet communiceren) en veel te "intellectueel" in hun taalgebruik. Ik proef iets van arrogantie in de woorden op die website. Daar heb ik niks mee.

Conclusie: de gedachte bevalt me prima, maar de uitvoering is anders dan hoe ik het zelf zou doen.

2005-02-16 16:39:06
Mr. E zegt:

Daarnaast vraag ik me af wat de meerwaarde is van die club. Imbroglio, Biosoof, Ta, Klei en ik kunnen net zo goed voor onszelf beginnen. Da's ook veel gezelliger. Smile

2005-02-16 16:41:31
Joker zegt:

We zijn al met 5 mensen. Dat schiet al op.

2005-02-16 16:47:35
Inspector Clouseau zegt:

ik proef een hoog Reveilgehalte.........

2005-02-16 21:23:37
debiosoof zegt:

Daarnaast vraag ik me af wat de meerwaarde is van die club. Imbroglio, Biosoof, Ta, Klei en ik kunnen net zo goed voor onszelf beginnen. Da's ook veel gezelliger. Smile


Toch maar dat blad beginnen waar Klei het altijd over heeft?

2005-02-17 12:58:42
debiosoof zegt:

Overigens verbaast het me niets dat Biosoof het slap gelul vindt: is er nog iets, behalve wat hij zelf schrijft, wat hij geen slap gelul vindt? Dat bedoel ik overigens niet om Biosoof af te zeiken, maar meer met de gedachte: hij is zo bezig met filosofie, leest zo veel, denkt zo veel, dat ik me afvraag of er nog wel iets is wat een uitdaging voor hem kan vormen. Ik heb wel eens de indruk dat hij het meeste tegenwoordig maar saai vindt. In die zin verbaast zijn oordeel mij weinig.

Kom nou, dat meen je niet. Ik geef toe dat ik Ichthus een beetje ontgroeit ben (dat mag ook wel na 6 jaar studie), maar het leven zit nog vol uitdagingen!

2005-02-17 13:01:14
Joker zegt:

Het antwoord van Open Orthodoxie:

Ze willen heel graag anoniem blijven want ik weet niet welk(e) perso(o)n(en) er achter zit(ten).

#Roberto: mail verwijderd naar aanleiding van verzoek van de afzender.



Ik heb ze een artikel over Derrida opgestuurd maar ik houd mij verder maar een beetje op de achtergrond. Hun visie op het humanisme vind ik nogal raar. Ik denk dat ik mijn seminar op de winteracademie misschien wel een beetje ook kan gebruiken als forum om de revolutie (d.w.z. ons blad) te promoten.

2005-02-17 13:44:53
imbroglio zegt:

Daarnaast vraag ik me af wat de meerwaarde is van die club. Imbroglio, Biosoof, Ta, Klei en ik kunnen net zo goed voor onszelf beginnen. Da's ook veel gezelliger. Smile


ik proef een hoog Reveilgehalte.........


Reveil is best gezellig Very Happy enneh, ik ben er dan nog om de boel in evenwicht te trekken Wink

Ze willen heel graag anoniem blijven want ik weet niet welk(e) perso(o)n(en) er achter zit(ten).


wil je weten wie ze zijn? ik heb zo mijn bronnen... Mr. Green zal wel ff navraag doen

2005-02-21 14:03:09
debiosoof zegt:

wil je weten wie ze zijn? ik heb zo mijn bronnen... Mr. Green zal wel ff navraag doen

Nou, we zijn benieuwd...

2005-03-02 15:07:26
imbroglio zegt:

wil je weten wie ze zijn? ik heb zo mijn bronnen... Mr. Green zal wel ff navraag doen

Nou, we zijn benieuwd...


ok, dan zal ik dat eens navragen, als ik het niet vergeet...

2005-03-03 21:53:46
Tamminga sr. zegt:

Toen ik vandaag zat te google-en naar mijn naam

leuke hobby


In het Nederlands Dagblad d.d. 05/01/2005 verwoordt Ewout Klei een poging om uit de culturele impasse te komen waarin onze "beschaving" zich in zou bevinden.

goh, je kunt zo met ze meedoen.

Op zich natuurlijk leuk dat je wordt geciteerd, maar ik heb een beetje mijn twijfels bij wat de club nu wil. Er lijkt een fascistisch luchtje aan te zitten: langelink

Blut und Boden.
Fascisme vind ik wat gezocht.

Hoe denken jullie hierover?

die lui sporen niet


maar whatever, morgenavond bij de heilige eik, en wees op tijd want de uil vliegt in de late schemering. wie gaat er mee?

2006-02-25 17:51:14
Joker zegt:

Toen ik vandaag zat te google-en naar mijn naam kwam ik weer op de website van Open Orthodoxie terecht, die een artikel van mijn hand "Intellectueel beschavingsoffensief" had omarmd.

In het Nederlands Dagblad d.d. 05/01/2005 verwoordt Ewout Klei een poging om uit de culturele impasse te komen waarin onze "beschaving" zich in zou bevinden.



Op zich natuurlijk leuk dat je wordt geciteerd, maar ik heb een beetje mijn twijfels bij wat de club nu wil. Er lijkt een fascistisch luchtje aan te zitten: lange link

Hoe denken jullie hierover?

2006-02-25 17:26:26
Joker zegt:

Erg wordt nogal geflirt met het conservatisme. Het christendom wordt vooral beschouwd als een conservatieve houding ten opzichte van politiek, maatschappij en cultuur. Ik zou het "Blut und Boden" graag buiten het christendom houden.

2006-02-25 20:25:17
LuukLuuk zegt:

Ze willen heel graag anoniem blijven want ik weet niet welk(e) perso(o)n(en) er achter zit(ten).


wil je weten wie ze zijn? ik heb zo mijn bronnen... Mr. Green zal wel ff navraag doen


Je kan ook kijken op de medewerkers-pagina.

2006-02-25 23:25:09
Mr. E zegt:

Haha, Spruyt, Ewouts held Mr. Green

2006-02-26 23:09:14
Joker zegt:

De term 'held' is misschien een groot woord, maar Spruyt is wel iemand die inspireert, ook al ben ik het niet met veel van zijn standpunten eens. Schilder kon zich bijvoorbeeld ook erg met Kierkegaard identificeren, maar wees diens dialectische theologie beslist af.

2006-02-27 17:08:29
imbroglio zegt:

Ze willen heel graag anoniem blijven want ik weet niet welk(e) perso(o)n(en) er achter zit(ten).


wil je weten wie ze zijn? ik heb zo mijn bronnen... Mr. Green zal wel ff navraag doen


Je kan ook kijken op de medewerkers-pagina.


tegenwoordig ja, maar vroeger nog niet...Razz

2006-02-28 11:06:10
Joker zegt:

Ze noemen zich dus echt contrarevolutionairen. Dat is nog een tikkeltje conservatiever dan antirevolutionair. Ik vraag mij af of BJ echt meedoet met Open Orthodoxie of dat de club zijn artikelen (net als de mijne) heeft geannexeerd.

2006-02-28 13:48:28
Joker zegt:

Toch hebben ze af en toe erg goeie ideeën: link

2006-04-10 17:55:11
Mr. E zegt:

Ineens werd mijn maildoos dagelijks vereerd met een bezoekje van de Open Orthodoxie.


Open Orthodoxie * 15 mei 2006
Bye Bye Ali
Met het vertrek van Ayaan Hirsi Ali is deze episode nog land niet afgesloten. Laten we hopen dat ze ook in haar nieuwe "vaderland" Amerika snel door de mand zal vallen. Lees meer >



Dag Ayaan
Nee, ik ga het niet over Ayaan en haar mogelijke leugens hebben of haar vlucht naar de Verenigde Staten. Door Lucas Hartong. Lees meer >



Open Orthodoxie * 16 mei 2006
Alexis de Tocqueville over religie en politiek
Het scherpe oog van de jonge Fransman Alexis de Tocqueville was uitermate geschikt om het religieuze karakter van de jonge natie Amerika waar te nemen en vast te leggen. Door Bas Hengstmengel. Lees meer




Open Orthodoxie * 17 mei 2006
Nederland ex nihilo
Sinds het debat rond de kwestie "Ayaan Hirsi Ali" is het duidelijk dat de slappen knieën van "rechts" zijn overgegaan in een weke herseninhoud. Vanaf nu mogen leugens als basis dienen voor staatsburgerschap en volksvertenwoordigerschap." Lees meer >



Solidaire polderwind
Ayaan Hirsi Ali is geen Nederlander concludeert minister Verdonk. En ook niet als het aan Ilja Leonard Pfeiffer ligt. Voor de rest is er geen nationaal intellectueel die onverhoopt mee wil graaien naar Ayaans paspoort. Lees meer >




Open Orthodoxie * 18 mei 2006
Ik staar Ayaan met weemoed na
Ayaan Hirsi Ali was zowel in het linkse als in het rechtse kamp zowel geliefd als gehaat. Haar vertrek vervult me met jaloezie en weemoed. Lees meer >




Ik had hier allerminst om gevraagd en vond hun fascinatie voor Ayaan Hirsi Magan zeer apart. Op 18 mei, na mail nr. 4 dus, heb ik maar eens om opheldering gevraagd:


Beste **********,

Ik schijn ineens, vanaf 15 mei, lid te zijn van een nieuwsbrief van de Open Orthodoxie. Ik kan niet uitsluiten dat ik me daarvoor heb opgegeven in een grijs verleden, maar dat maakt het niet minder merkwaardig dat ik nu ineens allerlei e-mails van jullie krijg. Ik heb jullie ooit een e-mail gestuurd met wat vragen en opmerkingen, maar daar niet eens antwoord op gehad. Om nu ineens ongevraagd met een nieuwsbrief te komen, vind ik eigenlijk ongepast.



Het antwoord behoeft eigenlijk geen toelichting:

#Roberto: mail verwijderd naar aanleiding van verzoek van de afzender.




Geen commentaar geven dus, want ik ga nu al over de schreef Wink , maar ik vond dit zo'n wazig antwoord, dat ik het de moeite waard vond om de discussie over de OO weer even nieuw leven in te blazen.

#Roberto: sorry Chuck, had per ongeluk je bericht gewist, heb teruggeplaatst maar de opmaak is licht gewijzigd.

2006-05-18 11:55:10
Mr. E zegt:

O heel stijlvol zijn die vriendjes van Bart Jan Spruyt, lijkt de LPF wel: ik lever een weerwoord en in no-time maakt deze gast me uit voor "kneus". Laughing

2006-05-18 12:44:13
Roberto zegt:

Een paar opmerkingen van uw moderator:

De opmerkingen op dit forum verschoven op den duur richting onbehoorlijke en zelfs hatelijke volstrekt onbeschofte opmerkingen.


Hatelijke reacties zijn hier verboden, zie de forumregels. Als iemand aannemelijk kan maken dat regels overtreden zijn worden de betreffende opmerkingen verwijderd, voorlopig snap ik te weinig van die orthodoxie om te kunnen beoordelen welke kwalificaties wel of niet terecht zijn.

Deze mail mag niet aan derden worden verstrekt en al helemaal niet op internet worden geplaatst, met of zonder commentaar van (neo-christelijke) schuillieden.


Nogmaals de forumregels, en voor Remco ten overvloede: de gebruiker is zelf verantwoordelijk voor het geplaatste bericht.

mailverkeer met Ichthusleden


Lang niet alle forumgebruikers zijn Ichthuslid. Een blauw visje achter iemands nickname geeft zijn/haar lidmaatschap aan.

2006-05-18 14:13:13
Tamminga sr. zegt:

Ineens werd mijn maildoos dagelijks vereerd met een bezoekje van de Open Orthodoxie.

pfff, nou gefeliciteerd.
hoef je iig geen krant meer te nemen.

overigens vind ik het wel opmerkelijk dat die lui zich zo tegen de VVD keren. dacht altijd dat dat ook boordevol conservatisme zat.

Nogmaals de forumregels, en voor Remco ten overvloede: de gebruiker is zelf verantwoordelijk voor het geplaatste bericht.

bang voor je forum? Mr. Green

maar als ze problemen met ons hebben laat ze ons dat dan hier in ons gezicht zeggen in plaats van allemaal flauwekul naar chuk te sturen.

2006-05-18 14:20:59
filia zegt:

k word zo langzamerhand ook wel benieuwd wie/wat ze nou zijn. heb ff de site doorgescrolled maar of dat echt helpt... Im, heb je nog wat van je huisgenoot gehoord?

2006-07-08 12:15:45
imbroglio zegt:

Im, heb je nog wat van je huisgenoot gehoord?

huh, want?

2006-07-14 15:11:15
Mr. E zegt:

k word zo langzamerhand ook wel benieuwd wie/wat ze nou zijn.



Het is een bijelkaarraapsel van intellectuele figuren met heel veel vertrouwen in zichzelf en heel weinig incasseringsvermogen (slash lange tenen). Dat eerste is goed, maar dat laatste nam wel angstwekkende vormen aan, gezien hoe overstuur ze waren n.a.v. wat er in dit kleine topicje over OO werd gezegd.

2006-07-14 15:36:38
Tamminga sr. zegt:

intellectuele figuren

interrrrlectueel

en het was andrea bijna gelukt hun beweging al in de opstartfase op te blazen hoorden we vandaag.

2006-07-14 16:22:58
Mr. E zegt:

En dat alles met één topicje op het forum. Mr. Green
Heerlijk toch: je eerste Buckler-actie, altijd een belangrijk moment in je leven. Ik zou het koesteren Andrea.

Wat bedoel je met interrrlectueel trouwens?

2006-07-14 16:29:29
Tamminga sr. zegt:

als ik dat hier ga uitleggen krijg ik ook zo'n boze mail ben ik bang. doe ik wel eens bij een biertje.

2006-07-14 16:45:35
Mr. E zegt:

Mietje.

2006-07-14 16:51:42
imbroglio zegt:

en het was andrea bijna gelukt hun beweging al in de opstartfase op te blazen hoorden we vandaag.


Ik voel me zeer vereerd dat ik zoveel macht blijk te hebben gehad Mr. Green

Maareh, uit het feit dat ik volgens meneer Erik hun vereniging wilde afzeiken, blijkt wel dat hij nu reageert als een stier op een rode lap, want ik heb dit topic destijds geopend met afsluitende opmerking: "Ik zou zeggen, kijk eens op www.openorthodoxie.nl en vorm uw mening over dit genootschap."
Daarnaast heb ik het mijn toenmalige huisgenoot T. verteld dat ik op hun site had gekeken en dat ik een topic op 't ichthusforum had geopend. Hij vond dat wel leuk en was erg benieuwd naar de reacties die de christen-ichthianen zou hebben. 'k Heb destijds dus geen verbod of terugfluiting gehad. Het is wel erg makkelijk om een 'huisgenoot-van' de schuld in de schoenen te schuiven en ik zou zeggen: "Meneer Erik je zeikt maar over een steentje."

Ik hoop dat ze weten dat ze zichzelf erg veel negatieve publiciteit geven op de manier waarop ze nu bezig zijn... Neutral

2006-07-14 18:17:52
Tamminga sr. zegt:

Mietje.

neo-christelijk schuillied

2006-07-15 02:38:14
filia zegt:

intellectuele figuren

interrrrlectueel


om ta een boze mail te bezorgen: Mr. Green ik stel me bij interlectuele mensen mensen voor, die in de veronderstelling je te verbeteren je juist 'verslechteren'.
Overigens zóu het woord interlect best gekund hebben, als de r niet geassimileerd was tot l...

2006-07-16 00:21:05
imbroglio zegt:

interrrrlectueel


ik stel me dan mensen voor die denken intellectueel te zijn, maar die zich eigenlijk slechts begeven tussen de lectuelen Mr. Green

2006-07-16 00:49:02
Tamminga sr. zegt:

interrrrlectueel


ik stel me dan mensen voor die denken intellectueel te zijn,

correct

maar die zich eigenlijk slechts begeven tussen de lectuelen Mr. Green

nee, juist zich daar ver boven verheven voelen en daardoor in een hele hoge en schitterende ivoren toren belanden.

2006-07-16 01:03:59
filia zegt:


maar die zich eigenlijk slechts begeven tussen de lectuelen Mr. Green

nee, juist zich daar ver boven verheven voelen en daardoor in een hele hoge en schitterende ivoren toren belanden.



Het woord is eig. inter-legere dus dat van 'tussen' blijft er altijd in. Ook als de r een l wordt door de l die erop volgt Foei!
Maja. wat je dan weer met 'ertussenlezen' moet... Studeren

2006-07-16 08:25:05
Mr. E zegt:

Dit topic is gisteren gebruikt om de heren van Catholica (inmiddels is dat hun nieuwste project, na Open Orthodoxie en BitterLemon) voor een stelletje extreem-rechtserts uit te maken. Ik dacht, ik laat het ff weten. Wink

Het artikel in kwestie:
http://www.isidorusweb.nl/asp/default.asp?t=weblog_detail&weblog_id=6243

2010-11-18 17:44:23
M zegt:

Boeiend!

Ben wel benieuwd hoe jij tegen hen aankijkt, zie jij ze als 'heel-nederlands' zoals ook Bitterlemon genoemd wordt danwel ultra-rechts of heb je het idee dat het wel mee valt? In de discussie waren het met name Klei en JWT die het die benaming/classificatie geven.

Ik heb Bitterlemon een tijdje gevolgd maar bij mij kwam het nooit zo over. Van Catholica weet ik het niet, als protestant volg ik dat dan weer niet Wink En zoals in het artikel al betoogd betreft het met name circumstantial evidence en volgt er voor mij niet meteen uit dat het project extreem rechts zou zijn.

2010-11-19 15:44:28
Mr. E zegt:

Catholica verkondigt regelmatig standpunten die conservatief en/ of nationalistisch zijn. Dat ben ik dan, als niet-conservatief en ietwat kosmopolitisch ingesteld persoon, absoluut niet met hen eens. Maar dit artikel vind ik, om eerlijk te zijn, schandalig hyperig en vooral bouwend op insinuaties. "Ze zijn niet extreem rechts maar ik zou me er toch maar niet mee inlaten". Hoe langer ik over dat advies nadenk, hoe vreemder ik het ga vinden. Ik zie het als een welbewuste poging om de naam van Catholica te besmeuren.

2010-12-31 16:57:02

Sponsors