Ichthus Groningen

C.S.V. Ichthus Groningen

#STUDENTENLEVENMETGOD

Forumarchief

Wie lijkt deze film leuk?

Tjoardster zegt:

Afbeelding door de gebruiker geplaatst.


Ponyo. Regie: Hayao Miyazaki. In: 37 (Nederlandtalige versie) en 6 (oorspronkelijke versie) bioscopen

In Ponyo houdt de beroemde Japanse animator Hayao Miyazaki de teugels enigszins in. In een korte verklaring bij de film liet de regisseur weten dat onze verwarde tijden vragen om een sterkere nadruk op eenvoud. Maar wellicht speelde ook een rol dat de gevierde filmmaker, buiten Japan eindelijk ook eens niet alleen de lof wilde oogsten van recensenten en jury’s van filmfestivals, maar ook een publiekssucces op zijn naam wilde zetten.

Een meesterlijke film als Spirited Away, waar Miyazaki in 2003 een Oscar voor kreeg, barst uit zijn voegen van de wonderlijke personages, mysterieuze voorvallen en plotselinge wendingen. Ponyo is een tamelijk rechttoe rechtaan verteld verhaal over een kleine goudvis, die graag een mens wil worden nadat ze vriendschap heeft gesloten met het vijfjarige jongetje Sosuke. Miyazaki liet zich inspireren door het sprookje De kleine zeemeermin van Hans Christian Andersen.

Bron



Ik wil hier eigenlijk wel heen, maar alleen niet alleen, en wel wat mensen zijn nu weg Smile . Ik verwacht dat de respons niet heel groot is, maar je weet het maar nooit Wink .

2009-07-29 22:49:20

Sponsors