Ervaringsverhalen

Gerhard

Gerhard

Toen ik in Groningen kwam wonen had ik absoluut niet het plan om bij een studentenvereniging te gaan. Een drukke studie en een druk huis namen al genoeg tijd in beslag, zo dacht ik. Tot ik in de KEI week in aanraking kwam met verschillende verenigingen en in het bijzonder met Ichthus. Een huisgenoot vertelde me over de vereniging, wat mij wel goed in de oren klonk. Hij nam me die week nog mee naar een activiteit. Daar werd ik zo welkom ontvangen en voelde ik me zo thuis dat ik besloot meerdere activiteiten te bezoeken.

Na een flinke tijd van twijfelen of ik dan toch niet bij een studentenvereniging zou gaan heb ik de knoop doorgehakt, ik werd gewoon lid! Hier heb ik tot op de dag van vandaag absoluut geen spijt van gehad. De goede balans tussen opbouw van je persoonlijke geloof en gezelligheid is een succesformule. Ondertussen ben ik zeer bekend met de vereniging en probeer mij door middel van commissiewerk ook in te zetten voor de vereniging. Op die manier kan je iets terug doen voor wat de vereniging je allemaal geeft.

Mocht je, net als ik, twijfelen of een studentenvereniging een goeie keuze is, dan is mijn advies: doen! Bij Ichthus ben je meer dan welkom!

Christa

In een impulsieve bui heb ik in de laatste week van mijn zomervakantie toch maar besloten om bij een studentenvereniging te gaan en zo kwam ik bij Ichthus terecht. Dit is me zo goed bevallen dat ik maar ben blijven hangen. Meteen de eerste keer dat ik bij Ichthus kwam voelde ik me welkom; ik werd vriendelijk en spontaan aangesproken door mensen die enthousiasme uitstraalden voor hun vereniging. Ondertussen heb ik de meeste van deze mensen leren kennen als stuk voor stuk aardige en lieve mensen die volledig zichzelf kunnen zijn binnen deze leuke groep en zorgen voor een heerlijke ontspannen sfeer.

Kring, vaak de basis van Ichthus genoemd, is elke week weer een gezellige en leerzame avondbesteding. Doordat je elkaar elke week spreekt wordt je een hechte groep. De diversiteit aan kerkelijke achtergronden maakt dat de bijbelstudies en de geloofsgesprekken erg interessant en opbouwend zijn. Met de andere activiteiten werden al snel mijn donderdagavonden gevuld.

Na een relatief korte tijd bij Ichthus merk ik al duidelijk de positieve invloed die Ichthus heeft gehad op mijzelf als persoon en op mijn geloofsleven. Kortom ik kan het iedereen aanraden om een kijkje te komen nemen bij onze prachtige studentenvereniging Ichthus.

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: