Forum

Groningen Verwelkomt vluchtelingen

Avatar
Hiltsje Wiersma

Waarde medestudenten,
In het nieuws horen we momenteel veel negatieve geluiden over de komst van vluchtelingen. Het is inderdaad niet de oplossing om alle vluchtelingen hierheen te halen, maar het is ook niet de oplossing om ze aan hun lot over te laten. Er is een groep studenten betrokken geraakt bij vluchtelingen in de provincie Groningen. We dragen hen een warm hart toe en willen hen benaderen als medemens, die het waard zijn om gezien te worden. We hebben gevoetbald met vluchtelingen, er zijn spelletjes gedaan en er zijn thee-dates geweest met Syrische meiden.

Wil jij ook iets betekenen voor vluchtelingen of ken je iemand die dit leuk zou vinden? Wil je graag samen met je vereniging of dispuut iets betekenen of heb je andere ideeën? 
Kom dan naar de informatiemiddag van Groningen verwelkomt vluchtelingen op zondag 15 november in de Martinikerk van 14.00 tot 16.00 en bezoek de 'student verwelkomt vluchtelingen' tafel en volg ons op facebook: https://www.facebook.com/groups/453777921477083/ Meer info volgt via facebook. 
Hoe mooi zou het zijn om als studenten de handen ineen te slaan om ons in te zetten voor onze medemens: 'We can't help everyone, but everyone can help someone'  - Ronald Reagan
Groetjes, Mariël de Vos en Rianne Wennemars

Avatar
Karel van der Leest

Overigens wil ik namens de Accie melden dat wij ook nog wat wilde gaan doen
Dus jullie horen daar deze week ook nog wel over.
Aangezien we ook nog met ''Groningen verwelkomt vluchtelingen'' as donderdag nog overleg hebben.

Faith is the art of holding on to things in spite of your changing moods and circumstances - C.S Lewis

Avatar
Hiltsje Wiersma

Bachelor, Bier en Bootvluchtelingen

Afgelopen maandag was er een interessant gesprek over hoe erg wij ons het lot van de vluchtelingen moeten aantrekken als student. Hoeveel moeite moet je erin steken om de ander te helpen? Ik wil jullie uitdagen om hier voor jezelf eens over na te denken. Moet jij jouw rijkdom delen? Wil jij je daarvoor inzetten?

Dan hier meteen een praktische vraag: wie wil er 16 december zijn/haar huis openstellen voor vluchtelingen? Zij krijgen nu elke dag magnetronmaaltijden en volgende week wordt er een poging gedaan dat alle 400 vluchtelingen die in de stad Groningen verblijven tegelijk bij een ander kunnen eten. Praat eens met je huisgenoten en overweeg om een paar vluchtelingen uit te nodigen. Op http://groningenverwelkomt.nl/ zie je hoe dat organisatorisch in zijn werk gaat. Je vult onder andere in hoe oud je bent en ze proberen dan mensen uit dezelfde categorie langs te sturen (18-30 geloof ik in ons geval).

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: