Ichthus Groningen

C.S.V. Ichthus Groningen

#STUDENTENLEVENMETGOD

De vereniging

Wij zijn C.S.V. Ichthus! Een interkerkelijke, christelijke studentenvereniging in het prachtige Groningen voor zowel HBO- als WO-studenten. Ichthus heeft ongeveer 130 leden, wat betekent dat bijna iedereen elkaar wel kent, en de vereniging onderscheidt zich door een open, gemoedelijk en divers karakter. Iedereen is welkom!

Ichthus staat voor een ‘Studentenleven met God’; met aandacht voor je ontwikkeling als christen, maar ook als student. Daarom hebben we verschillende activiteiten die zowel gericht zijn op geloof als op het studentenleven!

Kring

De basis van Ichthus is kring en dit je enige verplichting als lid van Ichthus. Dit groepje bestaat uit 6 à 7 personen waarmee je wekelijks op de dinsdag (of eventueel woensdag) bij elkaar komt. Tijdens een kringavond ga je samen eten, zingen, bidden, Bijbelstudie doen en natuurlijk lekker borrelen. Het is de ideale plek om goede gesprekken te houden en nieuwe vriendschappen te vormen.

Gezamenlijke avonden

Een aantal keer per jaar hebben we gezamenlijke avonden (GA), waarbij alle leden in een kerk bijeenkomen. We gaan samen eten, zingen en luisteren naar een inspirerende spreker. De GA’s vinden plaats rond de verschillende feestdagen en als er Kick Offs zijn. Dat gebeurt drie keer in het jaar, als onze Bijbelstudiecommissie het nieuwe Bijbelstudieboekje voor de komende weken presenteert.

Themagroep

Ongeveer zes keer per jaar hebben we een themagroep in plaats van kring. Bij een themagroep kan je dieper ingaan op een specifiek onderwerp. De thema’s lopen ieder jaar weer uiteen; van leiderschap en vluchtelingen tot Bible journalen en koken. Daarnaast is het de uitgelezen kans om naast kring nog meer mensen binnen de vereniging te leren kennen.

En nog veel meer

Naast kring, GA’s en themagroepen worden er bijna elke week activiteiten georganiseerd op donderdagavond. Dit zijn hele uiteenlopende activiteiten, zoals ALV’s, feesten, lezingen, maatschappelijke acties en eerstejaarsavonden. Daarnaast zijn er jaarlijkse activiteiten, zoals het gala en een kleinkunstavond. Voorafgaand kan je mee-eten met een mensa en elke donderdag is er vanaf 22:00 uur een borrel in het IchthusCafé.

Samenvattend: Ichthus is een bruisende studentenvereniging waar het geloof in God centraal staat en is dé plek om samen met andere christelijke studenten je studentenleven tot een onvergetelijke tijd te maken!

Sponsors