Forum

Slotweekendmijmeringen

Avatar
JL

Geachte Ichthianen,

 

Een gedegen persoonlijk onderzoek heeft onlangs (dat wil zeggen: hedenochtend) uitgewezen dat de kwaliteit van het slotweekendeiland sinds de laatste inspectie door commissie L. et al. in 2010 niet achteruit is gegaan en derhalve nog steeds uitstekend is. Men meent dit te mogen aannemen op basis van kilometers kaal strand, de immer existerende historische muziektent, het zichtbenemende zout, de immer existerende straffe wind en talloze momenteel onnoembare zaken.

Voorts wil ik u wijzen op het retourtje Vinkhuizen-Holwerd, heen- en terugreis op verschillende dagen geldig, dat gratis is op vertoon van een goedwerkende fiets en goedwerkende ledematen. Ondergetekende is uiteraard van plan de reis op dergelijke wijze te volbrengen, want hoi! - fietsen! - wie wil dat nou niet?

 

Met excuses voor de uit de toon vallende laatste enthousiasme-uiting,

Nog in onwetendheid verkerend over het heenfietstijdstip (vrijdagmiddag of zaterdagochtend),

Vragend wie met mij pedaalt,

 

J. Los

 

 

Naschrift: Overigens, is er nog meer informatie over het weekeind en -begin beschikbaar, en zo ja, heeft die iedereen of enkel mij ontlopen?

Ceterum censeo incubonem delendum esse.

Avatar
Myr

Oh, leuk! Fietsen! Ik zie maar één probleem, en dat is dat ik veel te veel bagage mee ga nemen voor op de fiets. Dus als ik daar een oplossing voor vind, wil ik wel mee (dat is, op vrijdagmiddag)

En laat de vrede van God heersen in uw harten,
waartoe u ook in één lichaam geroepen bent; en wees dankbaar

(Kolossenzen 3:15)

Avatar
Anyra

Er komt meer informatie, die zo snel mogelijk deze week naar ieder die zich heeft opgegeven gemaild zal worden!

Ik ga verder niet mee fietsen :p

And the answer is... forty-two! 

Avatar
Triple U

Goed idee.

ben voor.

Avatar
RobbyBobby

Julie zijn gek, wie gaat er nou 60 Km voor de lol fietsen.Wink

Jullie weten trouwens dat je zondagmiddag dan ook nog moet terugfietsen? En dat je daar echt compleet geen zin meer in hebt?

Avatar
JL

Zoo Ichthianen,

 

Gaarne breng ik u op de hoogte van enkele ontwikkelingen in het fietsplan, doch eerst wil ik graag de beschuldiging van gekheid bekrachtigen. Uiteraard zijn wij gek. Wat zouden wij anders moeten zijn? En hoe slecht zouden wij eraan toe zijn als wij niet gek waren? Huuuh, daar moeten wij niet aan denken! Overigens, er zijn wel meer mensen gek. Wie gaat er nou voor de lol 60 kilometers afleggen in een suffe, muffe, duffe, misselijkmakende bus? Wie stort zich nou moedwillig in een slingerende oven? Wie verkiest nou geasfalteerde claustrofobische bedomptheid boven onmetelijke natuurlijke weilandvrijheid?

Ja, wij weten dat wij zondagmiddag dan ook nog terug moeten fietsen. Mogen, bedoelen wij. Dat wij daar echt compleet geen zin meer in hebben was ons nog onbekend. Goed dat wij dat nu weten; wij kunnen weer een paradox aan onze verzameling toevoegen.

 

Maar goed. De ontwikkelingen.

Vrijdag 5 juli, om kwart over een des namiddags, vertrekken dhr. J. Plender, dhr. W.A. Uitslag, ondergetekende en wie zich verder nog meldt vanaf de onderzijde (hetgeen te verwachten viel; de bovenzijde zou enigszins vreemd zijn) van de laatste Aquamarijnflat.

 

Voor wie nog overgehaalt wenst te worden ook de geprefereerde reis te ondernemen:

- Een OV-reis duurt nauwelijks minder lang dan een fietsreis...

- Bagageproblemen kunnen worden opgelost door meegaande Ichthianen ervan te overtuigen dat bussen erg sterk zijn en makkelijk een extra tas of tentje kunnen dragen. Ja, heus, één bus is sterker dan een handjevol fietsers. (Maar die laatsten lusten dan ook niet zo graag diesel...) Of door niet tien exemplaren van optie d), schoenen, mee te nemen.

- Een fietser heeft een fiets. Op een eiland is dat over het algemeen aangenaam.

Wij nodigen u nogmaals uit.

 

 

Hopend spoedig van de overtuigden te horen,

Medelijden hebbend met en weeklagend over de buspatiënten,

U groetend,

 

J. Los

 

 

 

P.S.: Voor wie niet van lezen houdt:

Fietsen: vrijdag, 13:15 uur, rode flat.

 

Ceterum censeo incubonem delendum esse.

Avatar
Anyra

Ik zou bijna zelf zin krijgen om te gaan fietsen! Maar helaas is dat denk ik niet zo praktisch :(

And the answer is... forty-two! 

Avatar
Myr

Beste heer Los,

helaas heeft uw prachtige en bijna overtuigende betoog mij niet zover gekregen om mijn eerdere intentie om te gaan fietsen in daden om te zetten. Mijn luiheid heeft uiteindelijk toch de overhand gekregen boven mijn avontuurlijkheid.

Groet, I.M.Hageman

En laat de vrede van God heersen in uw harten,
waartoe u ook in één lichaam geroepen bent; en wees dankbaar

(Kolossenzen 3:15)

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: