Ichthus Groningen

C.S.V. Ichthus Groningen

#STUDENTENLEVENMETGOD

Forumarchief

Time to Turn

Acrobaat zegt:

Op de KickOff van 10 oktober promootte ik Time to Turn (www.timetoturn.nl). Dit is een organisatie die zich vanuit het geloof in Jezus Christus actief inzetten voor een rechtvaardiger en duurzamer aarde. Persoonlijk geloof ik dat ze dat erg creatief, maar ook wijs doen. Het is in mijn ogen niet vechten tegen de bierkaai, maar ze geven juist God(s Geest) de ruimte om datgene uitvoeren waar het tijd voor is. Als je je ook actief hiervoor in wilt zetten kijk eens op de website: www.timetoturn.nl. Je kunt ook meer passiever een netwerker zijn. Overigens is er van 3-5 november een festival in Utrecht met workshops en lezingen etc, waar je kennis zou kunnen maken met Time to Turn

2006-10-12 13:48:01
Arrie zegt:

De dingen die hier en op hun site naar voren komen spreken mij erg aan. Helaas kon ik dinsdag niet aanwezig zijn op de KickOff. Wat kan dit netwerk praktisch in het leven van ons betekenen? Is het alleen de bedoeling dat we bewuster gaan letten op bepaalde onderwerpen of zit er ook een structuur achter aan de hand waarvan je je bewuster kunt worden van alle dingen om je heen?

2006-10-12 22:26:12
skalleluja zegt:

Je zou 's info kunnen inwinnen bij Wendy K. (ook Ichthiaan). Zij was i.i.g. vorig jaar betrokken bij Time-to-Turn, er waren zelfs plannen thema-avonden op te zetten!

2006-10-12 23:26:15
Roberto zegt:

Stel je koopt een paar sportschoenen van 100 euro. Hoeveel gaat daarvan eigenlijk naar degene die die schoen in elkaar heeft gezet? En waar komt de rest terecht?

Afbeelding door de gebruiker geplaatst.
Interessante site!

2006-10-13 01:43:03
Mr. E zegt:

Ja, maar... wat kan zo iemand kopen van zijn loon? 50 cent lijkt ontzettend weinig, maar in dat soort landen betaal je geen 300 euro huur voor je huis. Het probleem van Time To Turn vind ik, en dan ga ik af op de voorlichting die ik heb gekregen twee jaar geleden, dat er wel met veel cijfers wordt gesmeten maar dat die cijfers weer vragen oproepen, die door TTT niet worden beantwoord. Daar komt bij: hoe los je dit probleem op? Dat kan hooguit via het politiek hoogste niveau, bv de VN ofzo, die moet bedingen dat in derdewereldlanden de minimumlonen omhoog moeten. En dan nog kan je je afvragen of dat effect heeft. Tuurlijk is het goed om je bewust te zijn van het weinige geld van zo'n sportschoen dat uiteindelijk naar de makers ervan gaat. Maar is dat in Nederland anders? Voorbeeld: je koopt een CD van 20 euro, daarvan gaat uiteindelijk 10 cent ofzoiets als royalties naar de maker ervan. Zo werken die dingen nu eenmaal. Je doet daar ook niks aan. Wat ik wil weten is:
1. Hoe leven die mensen die die schoenen maken?
2. Zijn ze gelukkig?
3. Kan je hun materiële welzijn op de een of andere manier vergroten?

Antwoorden zijn meestal: armoedig, ja, nee.

2006-10-13 12:53:41
M.L.Welmers zegt:

He Arrie, binnenkort komt de spreekbeurt van dinsdag op de site. Even afwachten en dan kun je alsnog alles meekrijgen.

2006-10-13 15:28:12
Jan-Gerrit zegt:

Stel je koopt een paar sportschoenen van 100 euro. Hoeveel gaat daarvan eigenlijk naar degene die die schoen in elkaar heeft gezet? En waar komt de rest terecht?

Afbeelding door de gebruiker geplaatst.
Interessante site!



Bijzonder btw percentage hanteren die gasten btw Cool

2006-10-13 15:59:05
Acrobaat zegt:

Over eerlijk/rechtvaardig gesproken: FairFood (www.fairfood.org) heeft een lijst gepubliceerd met 1200 supermarktproducten. Op deze lijst staat aangegeven of deze producten in de schappen liggen door rechtvaardige dan wel onrechtvaardige handel.

Fairfood zijn ook maar mensen, dus onfeilbaar is de lijst natuurlijk niet, maar er zal vast wel een kern van waarheid inzitten.

Opmerking: yoghurt schijnt "unfair" te zijn.... (en dan ook nog eens alle yoghurt). Onrechtvaardige producten zijn "unfair" op basis van deze definite (voor meer informatie kijk op www.fairfood.org):

"Fairfood beoordeelt een merkproduct als ‘unfair’ indien de merkeigenaar van geen enkel criterium kan of wil garanderen dat er sprake is van (verhoging van) duurzaamheid op een wijze die het mogelijk maakt om dit merkproduct met andere producten uit de productgroep te vergelijken."

Hoe kijkt men hier tegenaan?

2006-10-30 13:34:59
Roberto zegt:

Via Time To Turn (ik krijg de nieuwsbrief iedere maand) kwam ik bij onderstaand filmpje over de consumptieketen van de westerse wereld:

http://www.storyofstuff.com/index.html

Erg de moeite waard! Vraagje voor de economen onder ons: klopt het verhaal?

2008-03-15 20:59:42
dirk zegt:

om maar even een eeuwenoud topique te bumpen Smile

zijn er nog meer mensen die het stom vinden dat er nog steeds oneerlijke chocolade, koffie, schoenveters en rijst verkocht wordt? Zullen we binnenkort proberen het TTT netwerkje in Groningen nieuw leven in te blazen?

2010-12-07 09:14:22
Bram zegt:

... nieuw leven in te blazen?



Er was er al eentje? Wat deed die dan zoal en waar is ie gebleven?

2010-12-07 13:26:41
M zegt:

Eerlijke? Bedoel je niet oneerlijke? Met eerlijk lijkt mij niets mis Wink

2010-12-07 13:36:12
dirk zegt:

dank je voor de oplettendheid, M Smile

@bram: er was, toen ik nog geen eerstejaars was, een redelijk actieve groep. Onder andere de eerder genoemde alumna en trotse iKlufter W.K. was daarbij betrokken.
In mijn eerste Ichthusjaar was die groep echter al weer wat op zn retour, sindsdien heb ik er nooit meer wat van vernomen.
Als je geïnteresseerd bent, raad ik je aan om lid te worden van de Groningen-groep op http://timetoturn.nl/netwerk/

2010-12-07 14:54:10

Sponsors