Ervaringsverhalen

Gerhard

Gerhard

Toen ik in Groningen kwam wonen had ik absoluut niet het plan om bij een studentenvereniging te gaan. Een drukke studie en een druk huis namen al genoeg tijd in beslag, zo dacht ik. Tot ik in de KEI week in aanraking kwam met verschillende verenigingen en in het bijzonder met Ichthus. Een huisgenoot vertelde me over de vereniging, wat mij wel goed in de oren klonk. Hij nam me die week nog mee naar een activiteit. Daar werd ik zo welkom ontvangen en voelde ik me zo thuis dat ik besloot meerdere activiteiten te bezoeken.

Na een flinke tijd van twijfelen of ik dan toch niet bij een studentenvereniging zou gaan heb ik de knoop doorgehakt, ik werd gewoon lid! Hier heb ik tot op de dag van vandaag absoluut geen spijt van gehad. De goede balans tussen opbouw van je persoonlijke geloof en gezelligheid is een succesformule. Ondertussen ben ik zeer bekend met de vereniging en probeer mij door middel van commissiewerk ook in te zetten voor de vereniging. Op die manier kan je iets terug doen voor wat de vereniging je allemaal geeft.

Mocht je, net als ik, twijfelen of een studentenvereniging een goeie keuze is, dan is mijn advies: doen! Bij Ichthus ben je meer dan welkom!

 

Janneke

In mijn eerste jaar van de studie zat ik nog niet bij een studentenvereniging. Ik wilde eerst wennen aan de studie en op kamers wonen. Al snel merkte ik dat ik het sociale gedeelte miste naast mijnstudie. Via een studiegenootje kwam ik te werken bij de Sales. Hier heb je een heel aantal collega’s wat tegelijkertijd een vriendengroep is. Hier ben ik dan ook veel mee omgegaan in het eerste jaar. Op een gegeven moment miste ik in het saleswereldje het geloof, terwijl dit voor mij wel een groot deel van mijn leven is. Ik kon mijn geloofsleven niet echt delen met anderen en dit vond ik wel eens lastig.Vanaf het moment dat ik stopte met werken bij de Sales dacht ik eraan om me het 2e jaar van de studie aan te sluiten bij een Christelijke studentenvereniging. Ik wilde meer met God bezig zijn tijdens mijn studie. Zo kwam ik na de zomervakantie bij Ichthus langs en ik voelde me gelijk welkom.Veel mensen spraken mij aan en dit vond ik erg leuk. Dat is iets wat ik heel gaaf vind aan Ichthus. Je wordt gezien en daardoor weer snel herkend als je terugkomt. Door de wekelijkse kring, socialeactiviteiten en commissies leer je ontzettend veel op allerlei gebieden, zowel je geloofsleven als studentenleven. Ook bouw je waardevolle vriendschappen op. Allerlei redenen om bij Ichthus tegaan dus! Herken jij ook de situatie waar ik in zat voordat ik bij Ichthus kwam? Kom dan eens bij ons langs, want het is het echt waard!

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: